Angelica Wiik

Angelica Wiik föddes i Stockholm 1960. Hon växte upp i en konstnärsfamilj och har fått mycket inspiration av sin mor konstnärinnan Margot Öjemark. 1985 examinerades hon från 3-årig konstlinje vid Gävle folkskola.


Angelica har under ett flertal år jobbat med barn som konstlärare, där hon tillsammans med barnen utforskat fantasin i bildspråket. Angelicas kärlek till musiken är ett grundstråk i hennes konst, särskilt jazzens liv som är en sorg i rosenrött.


När man träffar konstnären Angelica Wiik slås man av en slags inifrån betraktande ro, en slags melankolisk värme, ett lugn i en säregen blandning av bräcklighet och jordnära kraftfullhet.

Hennes bilder säger dock något helt annat. Bjärta och ofta lite småfräcka kallar de betraktaren till sig redan på långt håll.

Bilderna är som hämtade ur oskrivna sagor, en mytologisk värld som helt genomsyrar hennes konst.

Bilderna utstrålar även en kvinnlig sensualism och där finns en sprakande lekfullhet och livsglädje som särskiljer henne från många av hennes samtida kollegor.


Angelicas bilder speglar ofta den årstid hon befinner sig i, ljusa färger om våren, orange, gult och rött om hösten, och de speglar ofta den verklighet som omger och möter henne varje dag.

– Jag reser i mina bilder, säger hon. De vidgar min värld på ett sätt som jag aldrig skulle kunna undvara.Litografier av Angelica Wiik

  Alla motiv finns inte i lager men tas hem på beställning.

  Just nu lämnar vi 30 % rabatt på valfri inramning vid köp av                             Angelica wiiks litografier.